top of page

Hüseyin HALICI

TOPLUM 5.0 AKADEMİ KURUCU BAŞKANI

DİJİTAL DÖNÜŞÜM/ ENDÜSTRİ

4.0 KANAAT ÖNDERİ

2015-2019 DÖNEMİ ENOSAD YK BAŞKAN

DR. HÜSEYİN HALICI

Hüseyin HALICI, Erzurum’da başladığı ilkokul eğitimine İstanbul’da devam etti. Orta ve lise öğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Yüksek Lisans programını 1993 yılında tamamladı.

İş hayatına Türk Telekom A.Ş. İstanbul Yakası Telefon Başmüdürlüğünde başlayan Hüseyin Halıcı, İstanbul Teknik Üniversite’sinde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Programında doktora öğrenimine de başladı. Türk Telekom AŞ’den ayrılıp, genç bir girişimci olarak, 1995 yılında Halıcı Grup Şti’ni 3 ortakla kurdu. Doktora derslerini tamamladıktan sonra, Ankara M.S.B. Hava Araçları Ana Fabrika ve Depo Komutanlığında askerlik görevini yaptı. 2004 yılında başladığı Biyomedikal Mühendisliği doktora öğrenimini Prof. Dr. İnci ÇİLESİZ ve Prof. Dr. Mustafa ELÇİOĞLU danışmanlığında tamamladı.

30 yılı geride bırakan HALICI Grup Şti.’nin CEO su olan Dr. Hüseyin HALICI, iş hayatının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da önem vermektedir. Bu kapsamda 2009-2014 yıllarında 3. 4. ve 5. dönem Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptığı ENOSAD – Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği’nde 2015 yılından bu yana 6. ve 7. dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Topluma değer katma vizyonu ile 2021 yılında Toplum 5.0 Akademiyi kurup başkanlığını yürütmektedir.

Ayrıca, Hüseyin HALICI sanayi başta olmak üzere tüm sektörleri, aynı zamanda girişimcileri, öğrencileri ve çalışanları kısacası tüm toplumu kapsayan dijital dönüşüm sürecinin dünyadaki gelişmeleri ile sektör sorunları ve çözüm önerilerini ele alan “Dr. Hüseyin Halıcı ile Dijital Dönüşüm ve Toplum 5.0 Sohbetleri” adlı programı; ST Endüstri Radyo’da hazırlayıp sunmaktadır.

Etkinlikler

Yazılar

İmza Atan Adam

1

Yeni Yıl Mesajı

Yeni yılda, sağlık, mutluluk, başarı ve huzurun eksik olmadığı, geleceğin getireceği fırsatları
en iyi şekilde değerlendireceğiniz, sevdiklerinizle birlikte, herkese mutlu bir yıl dilerim.
-

 

2

Dijital Dönüşüm & İnsan İşbirliği

Fiziksel çalışmadan zihinsel çalışmaya geçerken kamunun, STK’ların, özel sektörün ve eğitim sistemimizin ortaklaşa ve aynı anda baştan sona yürütecekleri bir strateji ve icraat olmalıdır. 

3

KobiEfor Dergi Röportajı

Halıcı Grup CEO’su Dr.Hüseyin Halıcı; “Çalışırken mühendis, yaşarken insanım ama her şeyden önce insanım''

Abone ol

E-posta listemize katılın ve abonelerimize özel fırsatlara erişin.

Gönderdiğiniz için teşekkürler!

Abonelik Formu

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz!

bottom of page